Prof. Dr. Robert Abraham overleden

Op 26 november 2015 is overleden Prof. Dr. R.E. Abraham (1937), grondlegger van Het Ontwikkelingsprofiel (1997, 2005). Robert Abraham was psychiater, psychoanalyticus en psychoanalytisch psychotherapeut. Hij was emeritus hoogleraar psychiatrie aan de Universiteit van Leiden met een speciale leerstoel op het gebied van de psychotherapie. Lange tijd was hij werkzaam op de Jelgersmakliniek in Oegstgeest.Robert Abraham Ontwikkelingsprofiel

Het ontwikkelingsprofiel in de praktijk - AbrahamRobert Abraham is het meest bekend geworden door zijn Ontwikkelingsprofiel, een psychodynamische diagnose van de persoonlijkheid, dat een sterkte-zwakteanalyse geeft op basis van de betekenis van het alledaags functioneren. Dit is van groot belang voor de indicatiestelling voor psychotherapie. In de afgelopen decennia heeft een hele generatie psychotherapeuten, psychiaters en klinisch psychologen kennis mogen maken met dit unieke referentiekader en deze manier van persoonlijkheidsdiagnostiek.

Robert Abraham was jarenlang actief als hoofdopleider psychotherapie. Als voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie (NVP) heeft hij zich ingespannen om de specialistische psychotherapieverenigingen te verenigingen binnen één koepelorganisatie, om zo gezamenlijk de belangen van de psychotherapie te behartigen in Nederland. Momenteel actueler dan ooit.

 

De crematie heeft plaats gevonden op donderdag 3 december in Driehuis.

Reacties: Stichting Ontwikkelingsprofiel
E-mailadres: t.ingenhoven@tip.nl

FacebookTwitterLinkedInEmailWhatsApp